Det här är en härligt tuggig pasta som
man lätt snyter ur sig inte bara i förkylningstider.
Carolines näsdukspasta
5dl durumvete
4st ägg
Blanda mjöl och ägg. Knåda
i 10 minuter till en fin och fast deg.
Kavla därefter ut den tills degen
blir lövtunn. Vi brukar bara skära
den i grova flak men man kan såklart
skära den som man vill.
Koka sedan pastan ett par minuter
så blir den tuggig och god. Eller
al dente som Antonella hade sagt...
Erics krämiga gorgonzolasås
Finhacka ett par vitlöksklyftor och
en gul lök. Fräs dom mjuka i olivolja.
Slå sedan på 2,5dl grädde/person och låt det
koka upp. Lägg därefter i lagom med
gorgonzola. Det ska smaka ost men inte
för mycket. Smaksätt med en rejäl skvätt
kycklingbuljong och red med maizena
till lagom konsistens.
Bon apetit!
Caroline och Stor Eric
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.