När vi ändå började med lågkolhydratsmat så körde
vi på en dag till av bara farten... Det här är en
klassisk kålpudding som fått lite sting av sezhuanpeppar.
Kålpudding med kinesisk touch
1/2 kålhuvud
1/2 kg nötfärs
1 gul lök
3 dl kalvbuljong
en skvätt ättika
en skvätt soja
honung
(sezhuan)olja till stekning
sezhuanpeppar
Hacka kålhuvudet och stek det mjukt tills vätskan
har gått ur i en skvätt ättika och honung.
Stek sen lök tills den blir mjuk och genomskinlig.
Lägg i köttfärsen och slå på soja och en rejäl
nypa med sezhuanpeppar. Blanda sedan ihop
allting och lägg det i en oljad ungsform. Slå på
buljongen och ställ det i ugnen på 200 grader
i ca 30 min .
nypa med sezhuanpeppar. Blanda sedan ihop
allting och lägg det i en oljad ungsform. Slå på
buljongen och ställ det i ugnen på 200 grader
i ca 30 min .
/Stor Eric
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.